Øl-marineret kylling

4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling
½ dl. soya
2 spsk flydende honning
3 fed hvidløg, knust og finthakket
tabasco efter smag
½ dåseøl
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen godt under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup den tør.
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingen i en pose sammen med marinaden. Luk posen godt og vend rundt et par gange, så marinaden fordeler sig godt.
Lad den marinere i køleskab i 1 døgns tid, mens den af og til vendes.
Næste dag, tages den op af marinaden og grilles over inddirekte varme på en udendørs grill, husk at lade være med at løfte låget for tit, så taber grillen varmen.
Giv den 1 times tid, tjek at den er gennemstegt. Brug enten stegetermometer eller prik i den ved lårene – hvor den er tykkest – hvis saften er klar er den nok.